" Лицарство передається у спадок"

Олександр ВЕРТІЛЬ
11 липня 2015

Фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття» відбувся нещодавно в Тростянці на Сумщині.  На території пам’ятки XVIII століття — Круглого двору — зібралися понад 150 учасників із Сум, Києва, Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя та інших міст України. Вони демонстрували фізичну силу, витривалість, уміння володіти мечем, іншою зброєю наших предків. Учасники змагалися як у гуртових, так і в особистих поєдинках. Особливо напруженою видалася боротьба за прапор, двобій 21х21, коли на ристалищі зійшлися 42 лицарі в древніх обладунках.

Виросту — неодмінно стану воїном. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Перед глядачами і учасниками виступили вихованці Дніпропетровської школи козацького гарту, численні музичні гурти. Працювали понад 60 торговельних точок, де продавали вироби майстрів народних ремесел.

Як підсумував організатор «Старої фортеці» Тростянецький міський голова Юрій Бова, переконливо доведено: сьогоднішні бійці продовжують естафету предків, доводячи свою відданість рідній землі і готовність боронити її зі зброєю в руках. І їм є з кого брати пиклад.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua