"Ліцеїсти готові захищати Вітчизну"

Олена ОСОБОВА
8 жовтня 2015

На Луганщині значна подія — першокурсники обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені Молодої гвардії» склали присягу на вірність Україні. Ці хлопці з першого набору після того, як навчальний заклад «передислокувався», багато хто — саме з лінії фронту. У серпні 2014 року територію ліцею захопили незаконні збройні формування. Всю навчально-матеріальну базу знищили та розграбували. Лише за підтримки обласної військово-цивільної адміністрації кадетський корпус відновив свою роботу в місті Кремінній. Тож слова клятви від першокурсників — особливі, виважені й усвідомлені. Вітання від військових педагогів та керівників — щирі та неформальні.

«Сьогодні справді історична подія та свято для молоді краю. Торік цього не було, бо російські терористичні війська, ця ворожа навала зробили все для того, щоб захопити й розграбувати осередок українського патріотичного виховання в регіоні. Вони хотіли навіть пам’ять здерти з нашого кадетського корпусу. Хіба я міг не відновити його? Хіба я міг би дивитися в очі полковнику Збройних сил України, Герою Савур-Могили випускникові нашого ліцею Олексію Малюті, майорові Сергію Абрамову командиру артилерійської батареї, двічі нагородженому орденом України, військовому пілоту літака  Су-25 Владиславу Волошину і ще сотням наших випускників, які з честю виконують свій обов’язок перед Батьківщиною в зоні проведення АТО? Вони  пишаюся, що вони наші випускники. Саме так, як і ви, хлопці, цим пишатиметеся. Бог не дав мені синів — у мене дві доньки, але сьогодні я вважаю, що в мене 50 синів. І сподіваюся, що ви будете гідними захисниками нашої Вітчизни», — звернувся до хлопців начальник Луганського обласного ліцею «Кадетський корпус імені Молодої гвардії» полковник Валерій Ємбаков.

Керівник сектору «А» генерал-майор Олександр Павлюк наголосив:  захисникам нашої держави росте гідна  заміна. А керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука сказав, що найпочесніша місія чоловіка — оберігати Батьківщину.

Нова гвардія ліцеїстів уже за кілька років поповнить лави Збройних сил. Але свій перший іспит на громадянську позицію ці хлопчаки вже успішно склали, обравши долю захисника України.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua