"«Life:)» відмовили у продовженні ліцензії"

13 березня 2013

ЛІЦЕНЗУВАННЯ. Нацкомісія з питань регулювання зв'язку відмовила компанії «Астеліт» (бренд «life:)») у продовженні дозволу на міжнародний і міжміський зв'язок, передає ТСН з посиланням на  «КоммерсантЪ-Украина».

Третьому за величиною оператору стільникового зв'язку в країні відомство запропонувало отримати дві нові ліцензії за 11 млн грн, щоутричі більше ціни продовження цього дозволу.

Зазначається, що компанія домагалася від комісії продовження чинного дозволу, термін дії якого закінчується у червні. Подібний варіант передбачено законом «Про телекомунікації, прийнятим у 2004 році».

У свою чергу, в НКРСІ вважають, що ця норма поширюється тільки на ліцензії, видані після 2004 року («Астеліт» отримав ліцензію у 2003 році), і пропонує компанії отримати дві нових за ціною 8,99 млн грн (на міжнародний зв'язок) і 2,04 млн грн (міжміський зв'язок на 6 регіонів).

У Life:) не виключають можливість вирішення конфлікту в суді, що раніше вже вдавалося «Укртелекому» і Vega.

Нагадаємо, в лютому цього року повідомлялося, що в Україні налічується 57,49 млн абонентів мобільного зв'язку, що на 25% більше, ніж кількість громадян країни.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua