"Лікар на фронті, психолог і капелан"

Світлана ІСАЧЕНКО
3 лютого 2016

Відомий в Івано-Франківську лікар Тарас Масляк (ліворуч) зі зброєю в руках захищає на сході Україну й українців. Фото надане Любов’ю ЗАГОРОВСЬКОЮТорік головний лікар Івано-Франківської центральної міської лікарні Тарас Масляк прийняв рішення йти в армію. Тепер він служить у лавах Національної гвардії у складі військового батальйону спецпризначення «Галичина», сформованому в Івано-Франківську.

— Маю за честь захищати рідну українську землю разом з побратимами — людьми, які, виконуючи  громадянський обов’язок, добровольцями пішли на охоплений війною схід. У нашому батальйоні служать бійці різного віку, різних спеціальностей: військові, вчителі, історики, токарі, водії, — розповідає Тарас.

Він лікар батальйону, надає допомогу приблизно 250 бійцям почасти в зоні бойових дій. Роботи, зізнається, дуже багато. Доводиться працювати ще й фельдшером, медбратом, психологом і капеланом.

За час військової служби Тараса Масляка нагороджено грамотою за надання якісної медичної допомоги і медаллю «За гідність і патріотизм». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua