"Лікарі назвали порядок появи симптомів при коронавірусі"

8 сiчня 2021

Вчені з Університету Південної Каліфорнії з'ясували, як не переплутати коронавірус зі звичайною застудою і вчасно зреагувати на захворювання. З’ясувалося, що при зараженні COVID-19 симптоми найчастіше з'являються в певному порядку.

Перш ніж прийти до будь-яких висновків, фахівці проаналізували понад 55 тисяч підтверджених випадків захворювання в Китаї. Крім того, окремо розглядалися дані про здоров'я майже 1100 осіб, зібрані в період з грудня по січень 2020 року Китайською групою експертів з лікування COVID-19 і надані Національною комісією охорони здоров'я Китаю, повідомляють іноземні ЗМІ.

«Порядок появи симптомів має значення», – розповів Джозеф Ларсен, провідний автор дослідження і докторант USC Dornsife. Він пояснив, що кожне захворювання прогресує по-різному, тому нове дослідження допоможе лікарям швидше визначити зараження коронавірусів і приймати правильні рішення про подальше лікування.

Згідно з результатами наукової роботи, пацієнти з COVID-19 спочатку, як правило, стикаються з високою температурою. Після цього з'являються кашель і м'язові болі, потім може виникнути нудота і блювота, а пізніше – діарея.

Дослідження показало, що при грипі кашель частіше виникає до появи температури. Крім того, захворювання зазвичай починається з тріади симптомів, включаючи біль у спині, озноб і сухий кашель. Вчені підкреслили, що результати дослідження потенційно корисні при оцінці стану кількох пацієнтів «в умовах сильної завантаженості лікарень».

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua