"Лікарі назвали продукти корисні для печінки"

17 вересня 2019

Медики застерігають, що стає все більш частішим ожиріння печінки. І зустрічається воно вже не тільки у тих, хто зловживає алкоголем. Причина тому – неправильне харчування. У раціоні сучасної людини занадто багато їжі, яка ускладнює роботу печінки. Фастфуд, газована вода, консервація, копченості, солодощі, величезна кількість всіляких добавок в напівфабрикатах, це все те, на що наш організм не розрахований біологічно. Ці продукти засмічують кров токсинами і холестерином, змушують печінку працювати в екстремальному режимі.

Печінка – один із ключових органів, це головний фільтр організму, від її роботи залежить здоров'я всього організму. Вона унікальна – печінка здатна повністю відновитися навіть якщо ураження вже значні. З іншого боку, це дуже «терплячий» орган, тому людина не відчуває симптомів захворювання до тих пір, поки не стане занадто пізно.

Їй можна і потрібно допомогти. Просто потрібно підбирати раціон таким чином, щоб в ньому були продукти, максимально корисні для нормальної роботи печінки. Особливо важливі такі 5 компонентів.

Вітамін А. Ним багаті абрикос, морква, гарбуз, брокколі, авокадо, болгарський перець.

Вітамін В2. Його багато в персиках і грушах, буряках і шпинаті.

Вітамін Е. Це: злаки, риба і нерафіновані олії.

Омега-3 жирні кислоти. Авокадо, жирні сорти риби.

Ліпоєва кислота. Міститься у великій кількості в молочних продуктах, яловичині і шпинаті.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua