"Лікарні відповідатимуть вимогам УЄФА"

12 травня 2012

ПІДГОТОВКА. Гостей та учасників Євро-2012 забезпечать якісними та максимально доступними медичними послугами.

Про це під час урядового брифінгу повідомила віце-прем’єр-міністр — міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова. За її словами, передбачено надання різних видів медичної допомоги — першої невідкладної, спеціалізованої, високоспеціалізованої та швидкої.

Для цього МОЗ здійснює заходи з приведення закладів охорони здоров’я, що використовуватимуться для медичного обслуговування в приймаючих містах під час проведення чемпіонату, у відповідність з вимогами УЄФА. Проводиться підготовка та підвищення кваліфікації медичних працівників приймаючих міст та причетних регіонів. Головними управліннями охорони здоров’я приймаючих міст Євро-2012 деталізовано плани медичного забезпечення в звичайному режимі роботи та у разі реагування на виникнення надзвичайної ситуації для кожного окремого офіційного місця з урахуванням транспортного сполучення та розташування визначеного закладу охорони здоров’я для медичного обслуговування відповідної цільової групи УЄФА.

Крім того, за словами Раїси Богатирьової, залучено 600 волонтерів із числа студентів 5-6 курсів медичних університетів для роботи в медичних підрозділах стадіонів, фан-зон, диспетчерських та бригадах швидкої медичної допомоги, приймальних відділеннях визначених лікарень. Укладені угоди між медичними установами та асистуючими компаніями, щоб надавати безперебійну допомогу в разі необхідності хворим, які мають страховий поліс.

«Для надання стаціонарної допомоги учасникам, уболівальникам та гостям чемпіонату в приймаючих містах готуються заклади охорони здоров’я із загальним ліжковим фондом лікарень майже 9000 ліжок — кардіологічних, хірургічних, реанімаційних, інтенсивної терапії, травматологічних тощо», — поінформувала віце-прем’єр. Водночас вона підкреслила, що мережа лікувальних закладів, які спеціально визначені для надання гостям чемпіонату медичної допомоги, працюватимуть у цілодобовому режимі.

Медичне забезпечення  під час Євро-2012 буде організовано й на пунктах пропуску через державний кордон .

З метою надання своєчасної невідкладної медичної допомоги учасникам дорожнього руху на дорогах загального користування (майже 5 тис. км) в регіонах визначені заклади охорони здоров’я та їх підрозділи, що відповідають за конкретні відрізки доріг (до 60 км кожний) . Вони також працюватимуть у цілодобовому режимі, повідомляє прес-служба МОЗ.

Держсанепідслужбами Донецької, Київської, Львівської, Харківської областей та міста Києва проводиться робота щодо посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду в офіційних місцях Євро-2012, а також контролю за санітарно-епідемічною ситуацією для запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя на території України під час проведення чемпіонату. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua