"Ліки від гіпертонії не дорожчатимуть"

28 квiтня 2012

ПРОЕКТ. Віце-прем’єр-міністр — міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова та провідні вітчизняні виробники лікарських засобів підписали меморандум, у якому йдеться про підтримку пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу, повідомляє прес-служба МОЗ. 

Вітчизняні виробники взяли зобов’язання виробляти ліки у достатній кількості та пообіцяли не підвищувати ціни на них. Крім того, забезпечити двомісячний запас медпрепаратів, на які розповсюджується пілотний проект.

Зі свого боку Міністерство охорони здоров’я зобов’язалося залучати представників вітчизняних фармацевтичних компаній та громадських професійних фармацевтичних об’єднань до участі в підготовці урядових рішень і нормативних актів МОЗ із питань регулювання ринку фармацевтичної продукції, забезпечувати своєчасну реєстрацію медпрепаратів, а також оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua