"Лікування через касу "

Інна КОСЯНЧУК
11 травня 2011

МЕДИЧНІ ПОСЛУГИ

Кількість членів Муніципальної лікарняної каси столиці нині складає 11 тис. киян. 1 тис з них уже отримали індивідуальні картки члена МЛК, а це означає, що за потреби каса готова оплатити їм лікування. На це вже акумульовано понад 800 тис. грн внесків. За ці гроші члени МЛК зможуть отримати медикаменти й діагностичні витратні матеріали під час лікування у стаціонарах.

Як зазначила начальник Головного управління охорони здоров'я Раїса Мойсеєнко, Київська муніципальна лікарняна каса була створена наприкінці 2010 року. За цей час укладено угоди з понад 210 аптечних закладів, з оптовими фармацевтичними фірмами на поставку ліків та засобів медичного призначення. Уже сформовано й інститут лікарів-експертів. Такі фахівці є в кожному лікувально-профілактичному закладі, з яким укладено угоду про співпрацю.

Щоб стати членом МЛК, треба написати заяву і зробити перший внесок у розмірі 10 грн. Після сплати щомісячного внеску в розмірі 30 грн. три місяці поспіль людина має звернутися до офісу "Муніципальної лікарняної каси" за адресою: Харківське шосе, 121, кімн. 212 для отримання індивідуальної картки члена МЛК.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua