"Лікуватиме свята Зінаїда"

Олександр ВЕРТІЛЬ
23 сiчня 2016

В обласному центрі створюють перший в Україні комплекс відновлювального лікування, що діятиме на базі міської дитячої клінічної лікарні святої Зінаїди. З бюджету міста вже надано 250 тисяч гривень на виготовлення проектної документації. За словами міського голови Олександра Лисенка, Суми мають усі можливості створити якісно новий медичний підрозділ, де діти отримуватимуть різнопрофільну кваліфіковану допомогу. Адже міська лікарня свого часу широко практикувала надання багатьох різнопрофільних процедур, серед яких і водолікування.

Тут облаштують басейн, фізіотерапевтичний та реабілітаційний кабінети, встановлять обладнання, за допомогою якого лікуватимуть дітей з інвалідністю та ДЦП. Працюватимуть неврологи, кардіологи, ортопеди, фізіотерапевти та інші фахівці. Як розповів головний лікар Олександр Ємець, нині вже функціонує спелеологічна камера (сольова шахта) з лікувальною закарпатською сіллю. Подібний метод застосовують під час лікування дітей з хронічною патологією, оскільки він суттєво знижує медикаментозне навантаження на організм.

Попри денний стаціонар, де щодня приймають близько 40 пацієнтів, нове відділення дасть їм змогу отримувати комплекс процедур в одному місці. А це зручно і для батьків, і для дітей. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua