"Лишні кілограми шкодять роботі мозку"

23 березня 2012

ВОРОГ СЕРЦЮ І ГОЛОВІ. Надмірна вага у зрілому віці збільшує ризик погіршення роботи мозку, свідчить дослідження корейських науковців.

Експеримент, у якому брали участь 250 людей віком 60-70 років, виявив, що в тих, у кого високий індекс маси тіла і велика талія, гірше пройшли когнітивні тести.

Британське Товариство Альцгеймера каже, що це дослідження, опубліковане в журналі «Вік і старіння» (Age and Ageing), додало ваги думці про те, що надлишковий жир у тілі впливає на функції мозку.

Однак зміна стилю життя може позитивно вплинути на ситуацію, каже Товариство.

Один з авторів дослідження Де Хен Юн сказав:

«Наші результати великою мірою стосуються охорони здоров'я. Запобігання ожирінню може бути важливим елементом профілактики когнітивних порушень та слабоумства».

«Ми всі чули, що високий індекс маси тіла - погано для серця, однак це дослідження показує, що це може бути погано і для голови. Третина людей віком понад 65 років помирають, страждаючи на слабоумство. Однак є заходи, які, ймовірно, можуть запобігти цій хворобі», - каже речник Товариства Альцгеймера.

За його словами, збалансована дієта, підтримання нормальної ваги та регулярне фізичне навантаження можуть суттєво полегшити життя.

BBC ua



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua