"Лисичанський нафтопереробний має працювати"

Олена ОСОБОВА
23 червня 2012

АКЦІЯ. Працівники Лисичанського нафтопереробного заводу пікетували Луганську облдержадміністрацію, щоб захистити своє підприємство та майбутнє.

Причиною проведення акції стала зупинка на невизначений термін приватного акціонерного товариства «ЛІНІК». Нафтопереробка в Україні стала збитковою через різке зростання імпорту нафтопродуктів, які мають цінову перевагу перед продукцією вітчизняних НПЗ. Через погіршення умов ведення бізнесу в Україні компанія ТНК-ВР, яка володіє заводом, припинила постачання нафти на Лисичанський НПЗ, що спричинило зупинку заводу. Зупинка нафтопереробного заводу — загроза втрати робочих місць та коштів для існування для майже 20 тисяч людей, тому в акції взяв участь і Лисичанський міський голова Сергій Дунаєв.

Біля стін облдержадміністрації пікетники попросили керівництво області вручити звернення трудового колективу ПАТ «ЛІНІК», під яким підписалося понад 5 тисяч працівників підприємства і жителів міста, особисто Президенту України. З представниками Лисичанська зустрівся голова облдержадміністрації. Володимир Пристюк запевнив людей, що «обласна влада не залишить  ситуацію навколо заводу поза увагою». І підкреслив, що «результатом зустрічей з власниками підприємств, Президентом України та Прем’єр-міністром уже стало ухвалення рішення про пошук нового власника». Можливо, це питання буде вирішено вже у жовтні цього року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua