"Лісівники Путильщини обмиють чоботи в Індійському океані"

Світлана ІСАЧЕНКО
13 листопада 2012

РЕЗУЛЬТАТ. Саме лісове господарство визначає економічний стан гірського району Буковини. А Путильський держлісгосп здавна є основним роботодавцем і наповнювачем дохідної частини бюджету району. Цього року підприємство вже сплатило 7,9 млн грн податків і 4,3 млн грн внесків до державних цільових фондів. З них майже 2 мільйони — у місцеву скарбницю.

—  Приємно, що наші працівники, а їх 378, отримують найбільшу з  шести держлісгоспів області зарплату, яка зросла на 15% порівняно з відповідним періодом 2011 року і становить 3,1 тис. гривень, – розповідає директор ДП «Путильське лісове господарство» депутат Путильської райради Петро Фрей.

За  дев’ять місяців місцеві лісівники продали на 12% більше продукції —  на понад 32 млн грн. Це теж один із найкращих показників у галузі. Тож Путильський держлісгосп посів почесне третє місце у напрямку «Лісівництво і лісозаготівля» у Міжнародному економічному рейтингу «Ліга кращих-2012», де оцінювали виробничі показники українських підприємств із кількістю працівників від 100 до 500 осіб. А Петра Фрея запросили в  Індію (штат Гоа), де пройде VIII Міжнародний бізнес-саміт лідерів економіки за участі підприємств-лідерів з різних країн. Саме тут кращим господарникам вручать відзнаки і нагороди.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua