"Літні відпустки: чи планують відпочивати українці"

15 червня 2015

Співробітники Київського інституту соціології вирішили з’ясувати,  куди українці збираються поїхати літніми місяцями. Виявилося, що здебільшого громадяни будуть все літо сидіти вдома і не відпочиватимуть у жодному з міст або курортів України, не говорячи вже про екзотичні країни. Минулого року тих, хто планував відпочити, було 38 відсотків, але цього літа таких громадян стало ще менше — всього 32 відсотки.

Рік тому лише 17 відсотків наших громадян не змогли провести відпустку за кордоном або на місцевих курортах через брак грошей, але цього року кількість малозабезпечених громадян зросла до 24 відсотків. Знайшлися й ті, хто таки зміг накопичити певну суму, але ці громадяни віддають перевагу відпочинку в Карпатах або в інших районах нашої країни. Таких відпочивальників виявилося біля шести відсотків.

Але ці результати опитування не остаточні, понад 15 відсотків громадян досі не знають, чи зможуть вони відпочити цього літа. Ще п’ять відсотків українців проведуть свою літню відпустку на дачі, близько чотирьох відсотків планують вирушити до родичів або знайомих за місто. Менше одного відсотка українців за традицією відпочиватимуть у Криму і цього літа. Понад один відсоток українців мають достатні фінанси, щоб дозволити собі відпочинок на закордонних курортах.

Ділова Україна



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua