"Літній врожай: варення з «начинкою» та понад 800 кущів конопель"

19 липня 2019

Павло КУЩ,
«Урядовий кур’єр»

Літо важко уявити без запаху гарячого варення, яке саме варять господині із ягід та фруктів свіжого врожаю. Смачні запахи потрапили навіть за стіни слідчого ізолятора у Бахмуті, звідки одна із утриманих там жінок передала на волю прохання передати їй згадані солодкі ласощі. Виконуючи побажання, 42-річна місцева жителька принесла до СІЗО продуктову посилку, проте під час перевірки з’ясувалося, що варення приготували не тільки із дарів саду та городу. Бо у ємкості із ним правоохоронці виявили ще й дивну «начинку» – згорток із наркотичними речовинами.

Звісно, жінка тепер намагається переконати слідчих, що нічого не знала про заборонений вміст передачі, яку буцімто попросили віднести друзі затриманої. Як повідомили у ГУ Національної поліції України в Донецькій області, досудове розслідування триває, за фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Фігурантами цієї ж статті карного кодексу нещодавно стали ще кілька мешканців Донеччини – «наркоаграрії». Тобто ті персони, які на своїх городах та присадибних ділянках ретельно дбали про майбутній врожай наркотичних речовин.

Приміром, під час проведення оперативно-профілактичної операції «Мак» співробітники Приморського відділення поліції Маріуполя виявили на території домоволодіння 28-річного місцевого жителя майже 300 кущів конопель та снопи вже пожатих і висушених цих же рослин. Схожими ударними темпами трудився на наркотичній плантації і 46-річний мешканець села Щурове Лиманського району, який доглядав 270 кущів конопель. Не дуже відстав і 68-річний городник з села Красна Поляна Великоновосілківського району, доглядаючи і поливаючи 240 кущів рослин із вмістом наркотичних речовин.

Слідство продовжується, а всім підозрюваним «наркоаграріям»-ударникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua