" Льодова арена для майбутніх зірок"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
28 грудня 2012

СПОРТ І РОЗВАГИ

На Дніпропетровщині відкрився вже другий за рік крижаний комплекс  для зимових видів спорту

Першу сучасну нову Льодову арену цього року відкрили в Дніпропетровську за участі Президента України в лютому. І ось днями  в області з’явилася ще одна висококласна ковзанка — тепер у Кривому Розі. На урочистому відкритті жителі й гості міста подивилися видовищне льодове шоу від знаменитого російського фігуриста Іллі Авербуха. В  його шоу-балеті виступили відомі зірки Олексій Ягудін, Тетяна Навка, Роман Костомаров. Також привітали криворіжців артисти Дніпропетровського дитячого театру-балету на льоду «Кристал».

«Це справжнє свято й один із найкращих новорічних подарунків жителям Кривого Рогу та області. Новий льодовий комплекс дасть змогу виховати майбутніх спортивних зірок. Наступного року будівництво подібної льодової арени планується у Дніпродзержинську», — пообіцяв нинішній віце-прем’єр Олександр Вілкул ще у статусі голови облдерж?адміністрації.

Збудовано новий льодовий палац (як і дніпропетровський) за сучасними стандартами в рамках державної програми «Хокей України» та Комплексної стратегії розвитку регіону. Якщо раніше Кривий Ріг не мав професійної ковзанки, то тепер діти й молодь міста зможуть займатися хокеєм та фігурним катанням. На Льодовій арені в дитячо-юнацькій спортивній школі №1 уже відкриті відповідні відділення, куди нині триває набір вихованців. До речі, тренуватися у цих секціях вони зможуть безкоштовно. Умови для занять спортом на новій Льодовій арені створені для понад тисячі спортсменів і всіх бажаючих містян.

Крім того, криворізький льодовий палац стане спортивною базою, де проходитимуть змагання різного рівня. «Тут найсучасніше обладнання: холодильні установки, цілодобова та цілорічна система підтримки льоду, кліматична система, яка забезпечує постійну температуру, — розповів заступник директора ДЮСШ №1 Михайло Могілат. — Майданчик стандартного олімпійського розміру, де можна проводити як змагання з хокею, так і з фігурного катання».

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua