"Ловись із рибкою!"

Павло КУЩ
18 сiчня 2013

НЕПОГАНИЙ  УЛОВ. Казковий вовцюган, якого піддурила  лисичка, надовго запам’ятав зимову рибалку біля ополонки: змерзлий бідолаха отримав добрячих духопеликів і, тікаючи, позбувся хвоста. Невесело закінчився незаконний вилов риби у зимовому морі і для трьох жителів Першотравневого району Донецької області, яким тепер доведеться відповідати за скоєне.

На вовка біля ополонки, як ідеться у казці, людей із ломацюгами «навела» та ж хитра лисичка. В реальному житті правоохоронці також отримали достовірну інформацію про вихід в море з порушенням прикордонного режиму окремих осіб для браконьєрського вилову риби. Аби перевірити згадане повідомлення, поблизу селища Ялта Першотравневого району від відділу прикордонної служби «Маріуполь» був виставлений наряд для спостереження за узбережжям Азовського моря. Пантрування виявилося вдалим, і невдовзі прикордонники мали в активі непоганий «улов». «Близько 16-ї години під час виходу на берег поза встановленим пунктом базування був помічений маломірний плавзасіб типу «мотобаркас» з двома потужними двигунами, — розповів «УК» керівник прес-служби Донецького прикордонного загону Едуард Нікітенко. — На його борту знайшли свіжовиловлені пеленгас, судак, камбалу та оселедець азовський — усього вага морепродуктів становила майже 700 кілограмів. А сума збитків державі, завданих трійцею порушників унаслідок незаконного вилову риби, — 208 тисяч 250 гривень».

Стосовно затриманих горе-рибалок прикордонники склали матеріали за ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму»(винесено постанови про накладення адміністративних стягнень у вигляді штрафів), а їх самих разом із маломірним судном та виловленою рибою передали співробітникам Першотравневого райвідділу міліції для прийняття подальшого правового рішення. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua