"Луцькому прикордонному загону виповнилося 20 років"

Валерій МЕЛЬНИК
24 жовтня 2012

КОРДОН

Свято з новосіллям  

Ця частина, воїни якої охороняють майже 550 кілометрів західних кордонів України, за результатами минулого року визнана кращою в державі. Отож і святкування 20-річчя з дня утворення не обійшлося без урочистостей і поважних гостей. А звітувати воїнам у зелених беретах є чим. За два десятиліття волинські прикордонники затримали 12 тисяч порушників, з яких майже 3 тисячі — незаконні мігранти, виявили та вилучили понад 1300 кілограмів наркотичних та психотропних речовин, майже 900 одиниць зброї, понад 12 тисяч одиниць боєприпасів, а також контрабандних товарів вартістю понад 152 мільйони гривень. Із профілактичною метою притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про державний кордон 28 тисяч осіб, з яких у дохід держави стягнуто 2,3 мільйона гривень штрафів.

— Це стало можливим завдяки професійному комплектуванню підрозділів, які нині відповідають сучасним європейським стандартам і вимогам. Завдяки потужній підтримці уряду охорона кордонів не має проблем із забезпеченням транспортом та технічними засобами, — зазначив у своєму виступі генерал армії Микола Литвин. — Проведення європейського футбольного чемпіонату довело, що нині прикордонники можуть на високому рівні виконувати поставлені нам завдання. Наприклад, у червні державний кордон перетнуло приблизно 8 мільйонів людей і 2,3 мільйона транспортних засобів, термін оформлення пасажирів дорівнював 20 секунд. Не було жодної скарги на роботу прикордонної служби від офіційних делегацій, від збірних команд і вболівальників.

Лілія Яковчук із сином Орестом та Марина Мудрик з дочкою Валерією житимуть у новому будинку. Фото автора

А після відзначення кращих службовців загону 45 сімей прикордонників отримали ключі від службового житла. Під одно-, дво- та трикімнатні помешкання реконструйовано колишнє казармене приміщення. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua