"Луганщина рахує нерухомість"

Олена ОСОБОВА
3 листопада 2015

Споруда міського центру зайнятості в Лисичанську свого часу постраждала внаслідок бойових дій. Тепер вона в аварійному стані, бо внутрішні перегородки та балки дерев’яні, від вибуху будівельні конструкції стали непридатними. Але якщо рік тому всередині приміщень, за словами керівника міського управління ДСНС Сергія Мазалова, залишалася підвісна стеля, розетки, проводка, то за останні місяці все це розкрадено. Навіть відновлювати нічого. І подібних об’єктів на підконтрольній Україні території в області чимало, та зведеної інформації щодо них немає. Тож, на думку першого заступника керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк, ситуацію треба негайно виправляти.

«Сьогодні маємо акумулювати зусилля всіх власників майна на цій території. Кожному міністерству потрібно мати генеральний план відбудови своїх об’єктів і визначити джерела фінансування, які виділяють на відповідне міністерство на відбудову. Будемо звертатися до уряду щодо надання відповідного доручення міністерствам стосовно визначення збитків та відновлення об’єктів, які є у їхній власності», — підкреслила перший заступник керівника ВЦА.

Загалом за словами Єлизавети Пушко-Цибуляк, проведення АТО на Луганщині завдало збитків у розмірі 5 мільярдів гривень. Пошкоджено більш як 7 тисяч житлових будинків, майже 500 будинків зруйновано повністю. Нині в області вже тривають відновлювальні роботи на 315 об’єктах соцсфери та на більш ніж 50 об’єктах дорожнього господарства. Обсяг коштів, що акумульовані на відновлювальні роботи з обласного та місцевого бюджетів, становить 186 мільйонів гривень, цільова субвенція з державного бюджету — 145 мільйонів гривень та кошти благодійних міжнародних та українських організацій — 101 мільйон гривень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua