"Луганськ перетворюється на «бізнес-Мекку»"

Олена ОСОБОВА
10 жовтня 2012

ПОДІЯ. «IIІ Луганський Міжнародний інвестиційний форум пройде під знаком розвитку агробізнесу, оскільки він повинен стати локомотивом для економіки нашого краю. Ми презентуємо проект «Агромісто», бо за рік уже встигли зустрітися з 150 компаніями, які розглядають можливість співпраці в рамках проекту», — повідомив заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський на брифінгу для журналістів.

За його словами, якщо метою першого форуму було прагнення заявити про Луганщину як гідного учасника інвестиційного процесу, а другий форум мав практичну спрямованість і його метою було сприяння укладенню конкретних договорів із міжнародними інвесторами в різних сферах діяльності, то нинішній має вже єдину спрямованість: це розвиток співпраці у виробництві, зберіганні, дистриб’юції, переробці сільгосппродукції.

III Луганський Міжнародний інвестиційний форум проходитиме 11—13 жовтня, але, як очікує влада краю, не обмежиться цими датами. Участь у форумі підтвердили понад 200 іноземних представників із 20 країн — Польщі, США, Швеції, Швейцарії, Канади, Саудівської Аравії та інших. У рамках форуму також заплановано засідання трейд-клубу, у якому візьмуть участь офіційні представники посольств Великобританії, Норвегії, Польщі, Китаю, Індонезії та Республіки Білорусь.

Очікується, що в роботі форуму візьмуть участь віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, керівники деяких міністерств. Протягом усіх днів роботи триватиме виставка сільгосптехніки та продукції луганських фермерів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua