"Львів запрошує на шоколадне вінчання"

Оксана МЕЛЬНИК
14 лютого 2013

СПОКУСА

Зі свята можна буде поїхати на виграному авто

Скуштувати на смак сукню, мобільний телефон, помандрувати шоколадним містечком, запустити рухоме солодке «чортове колесо», приборкати гігантського 200-кілограмового царя звірів  — усе це можна буде здійснити на Святі шоколаду у Львові, яке стартувало 14 лютого, у День закоханих.

Уже вшосте Львів підтверджує імідж солодкої столиці. Хоч, як кажуть організатори цього найсмачнішого свята, непросто здивувати львівських гурманів та гостей, які звикли і в інші дні бачити на прилавках крамниць та у меню кондитерських і кав’ярень чималий асортимент вишуканих солодощів. Тож фестиваль — добрий стимул і нагода для кондитерів позмагатись у майстерності й оригінальності. Дотепер львівським майстрам це вдавалося. Торік, наприклад, продали близько трьох тонн (!) чистого шоколаду та сотні кілограмів фруктів, «скупаних» у шоколадній поливі. Зрозуміло, жоден відвідувач зі свята без солодощів не пішов і на ексклюзивні ласощі грошей не шкодував. А солодкої спокуси — море! На всіх трьох поверхах Палацу мистецтв заледве розмістили майстрів шоколадної справи. Серед такого розмаїття й розгубитись неважко!

Торік найпопулярнішими були кошики з букетиками солодких квітів —  вишуканий подарунок у День закоханих. А чим цього року здивують імениті шоколатьє львів’ян і гостей міста?

— Сюрпризів на цьогорічному святі не бракуватиме, — розповів організатор VI Національного свята шоколаду Андрій Сидор. — Прелюдією свята стане ярмарок Валентина, на якому відвідувачам запропонують найширший асортимент тематичних солодощів — шоколадні серця, цукерки ручної роботи, солоденькі амури, квіти з цукерок, романтичні фігурки. Солодкими скульптурами подивують  відомі шоколатьє Валентин Штефаньо та Едуард Лебедєв. Чекаємо й італійських майстрів-кондитерів. Отож гості зможуть помилуватися досконалістю мініатюрних львівських архітектурних пам’яток, з яких майстри збудують шоколадне містечко, де буде все, наче у справжньому місті: ратуша, храми, курсуватиме поїзд, а для дітей — двометрове рухоме шоколадне «чортове колесо».

А головною атракцією, за словами Андрія Сидора, стане створення  величезного 200-кілограмового лева. Створюватимуть двометрового красеня у дні свята, а спостерігати за цим процесом зможуть усі охочі. Довершать образ львівські художники, які розмалюють шоколадного царя звірів кольоровою солодкою глазур’ю.

Організатори запрошують гостей спробувати себе у ролі майстрів з виготовлення ласощів, створення скульптур: не вдається змайструвати одразу — жодних проблем, заспокоюють майстри, шоколад не пропаде. Відбудуться майстер-класи з виготовлення шоколадних десертів та показ колекцій одягу від молодих львівських дизайнерів ChocoFashion: сукні можна буде не лише оцінити, а й скуштувати на смак — окремі елементи оздоблення майстрині виготовлять із шоколаду. Відбудеться і популярний серед львівських господинь чемпіонат кондитерів-аматорів «Домашній кондитер».

А ще на святі шоколаду можна буде обвінчатися: організатори запрошують на «Шоколадне вінчання». Та головна інтрига попереду: на власника щасливого вхідного квитка чекає неймовірний виграш у лотерею — автомобіль. Не шоколадний, а справжнісінький! 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua