"Львів: Зливи полегшення не принесли"

Оксана МЕЛЬНИК
13 липня 2012

ПРИМХИ ПРИРОДИ. Після незвично спекотних для Галичини двох тижнів нарешті пройшли рятівні дощі. Першими під «приціл» літніх дощів потрапили гірські райони Львівщини — Сколівський, Турківський, Старосамбірський. Довгоочікувані грози, на щастя, особливих клопотів горянам не додали, але й особливого полегшення не принесли, на ранок сонце відтіснило хмари. Майже непомітно поповнився водний баланс змілілих гірських річок. Та за короткий час грози з блискавицями зробили «чорну справу»: у селі Лавочне Сколівського району від грозового розряду, ймовірно, згоріла унікальна дерев’яна церква Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, повідомив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації Олексій Титаренко. Збудована 1905 року, вона є пам’яткою архітектури національного значення. Врятувати вдалося  лише цегляну каплицю та господарську будівлю. На щастя, жертв та постраждалих немає.

 На Львівщині зливи, хоч і не були рясними, але в окремих населених пунктах негода добряче побушувала, через що без електроенергії залишилися 29 населених пунктів. Повністю знеструмлено 20 сіл та 5 частково у Пустомитівському, Городоцькому, Золочівському та Миколаївському районах. У аварійно-відновлювальних роботах задіяно 8 бригад та 14 одиниць техніки.

Короткочасні дощі зробили добру справу, знизивши рівень пожежної небезпеки у регіоні, та напоїли спраглу землю життєдайною вологою. Попри те, що в області розпочалися жнива, аграрники радіють липневим дощам — посуха загальмувала ріст городини. Найбільш рясні дощі пройшли у Яворівському, Бродівському, Кам’янсько-Бузькому районах. Найменше опадів перепало Львову. Тепло і опади, які за прогнозами синоптиків чергуватимуться у ці дні, сподіваються аграрії, врятують цьогорічний урожай. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua