"Львівський аеропорт «коронували»… логотипом із силуетів літаків, що утворюють корону"

Оксана МЕЛЬНИК
10 лютого 2012

ЄВРО-2012. У Львові презентували логотип реконструйованого Міжнародного аеропорту   «Львів»  імені Данила Галицького – символічну корону, створену із силуетів літаків.  

Корона найбільше пасуватиме логотипові Міжнародного аеропорту «Львів» – вирішив львівський дизайнер Віктор Федюк, а відтак його задум підтримали члени конкурсної комісії аеропорту: бо як королівському місту та аеропорту, який носить ім’я короля і засновника міста Лева - Данила Галицького, без корони? Хай і стилізованої,  що її творять силуети літаків, які здіймаються в небо, та влучніше годі поєднати і профіль самого підприємства, і давню історію міста! Власне тому керівництво аеропорту зупинило свій вибір саме на цьому варіанті логотипу, вибраному з – понад 250 поданих на конкурс 78 учасниками - представниками компаній та дизайнерами зі Львова, інших міст України,  Польщі та навіть з Казахстану.

– Логотип у повному обсязі передає те, яким ми хочемо бачити наш аеропорт. А ми прагнемо, щоб Львівський аеропорт був найкращим у Західній Україні, щоб з нашого летовища  повітряні лайнери  літали у всі напрямки, – наголосив директор з маркетингу ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» Руслан Сабан.

А народився задум, розповів переможець конкурсу дизайнер Віктор Федюк, який вже має досвід участі у таких конкурсах, зокрема, його робота зайняла третє місце у конкурсі на логотип Львова до Євро-2012, просто – спробував синтезувати в єдине ціле  літаки та історію. А вже творча уява митця розклала силуети літаків, які літають зі Львова  у різні напрямки, що свідчить про міжнародний статус аеропорту, так, що вони й утворили корону – давній символ королівського міста. За вдалий логотип  - і відзнака відповідна -  керівник представництва «Турецьких авіаліній» у Львові вручив дизайнерові 2 авіаквитки в Стамбул, йому дістався також  кубок переможця.

Окрім того, що логотип виконаний в сучасному стилі, його буде нескладно наносити на одяг, сувенірну продукцію. Наразі ж нова емблема аеропорту приймаючого міста проходить необхідну реєстрацію і лише після цього її можна буде використовувати під час Євро-2012. Логотип прикрасить фірмовий одяг працівників аеропорту. Відтак коронують й новий термінал ДП «Міжнародного аеропорту «Львів». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua