" Львівським романтикам три ночі не спалося"

Оксана МЕЛЬНИК
17 липня 2015

Минулих вихідних древній Львів зібрав своїх шанувальників на літній промоційний проект «Ніч у Львові». Акцент зробили на духовності, тож кожен, кому вкрай бракує часу на пізнання історії та культури улюбленого міста, мав можливість відвідати музеї, храми, театри, насолодитись музикою, кіно. Багато мистецьких закладів цього року вперше відкрили двері для відвідувачів. Зорієнтуватися в розмаїтті заходів і не пропустити цікавого відвідувачам фестивалю допомагали понад 80 волонтерів — у них можна було отримати програму заходів та карту міста, а  гостям вони допомогали орієнтуватися у виборі найцікавіших екскурсій.

Приміром подружжя  Наталя та Денис кажуть, що  місто вночі  виглядає фантастично, а їхня восьмирічна донька Настя  ладна не  спати, аби лишень помандрувати. Із розмаїтої програми вибрали огляд  хорів  та бокових нав у Гарнізонному храмі святих апостолів  Петра і Павла. Такі оглядини цього року запропонували вперше. Щоправда батькам-романтикам довелось по черзі насолоджуватись з висоти красою храму, позаяк організатори з міркувань безпеки дозволяли підніматися на двадцятиметрову висоту лише дітям старше 12 років. Не бракувало охочих піднятись на оглядовий майданчик на вежі храму св. Ольги і Єлизавети. Друзі Юрій і Роман, хоч і львів’яни, вперше піднялись на вежу. Кажуть, місто, осяяне нічними вогнями, — просто неперевершене!

Свої двері для вечірньої екскурсії відчинили один з найдавніших храмів міста — Вірменський кафедральний собор, де лунали вірменські духовні співи, та храм Всіх Святих Святопокровського жіночого монастиря (монастир Бенедиктинок).  А  найбільше зібралося допитливих, яких цікавить історія Львова, тож їм запропонували оглядові екскурсії «Княжий Львів».  

А набратись енергії, перепочити від насиченої програми можна було за філіжанкою запашної львівської кави — кафе і ресторани задля цього продовжили режим роботи. Долучились і торговельні центри старої частини міста — у них також не бракувало покупців, яких заманили знижками. Втім, проект «Ніч у Львові» пропонував не лише розваги та культурно-мистецькі заходи: у храмі святих апостолів Петра і Павла відбувся реквієм за загиблими під Зеленопіллям.

Загалом літню «Ніч у Львові» відвідало майже  25 тисяч львів’ян та гостей міста з усієї України і з-за кордону, повідомили в прес-службі Львівської міської ради. А організатори вже наступного дня розпочали підготовку до осінньої.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua