"Любителям ставити «лайки» дали ім’я"

20 квiтня 2012

ІНТЕРНЕТ. Американські дослідники медійного ринку придумали спеціальний термін для тих учасників інтернет-спільнот, які полюбляють ставити «лайки», передає ТСН з посиланням на Фокус.

Науковці запропонували ввести в ужиток поки що спірний термін «слактивісти» - від англійського слова «slаck», що означає «неактивний».

Фахівці розділилися на два величезні табори – на тих, хто вважає таких користувачів виключно «пасивними» і тих, хто вважає, що любителі ставити тільки «лайки» приносять безперечну користь суспільству і здатні запросто міняти тенденції.

«Це як гучний свист у відповідь на дурниці. Скажімо, коли політики чи бізнесмени не бажають бачити очевидне, або ж відбувається будь-яка несправедливість, за кількістю «лайків», які супроводжують інформацію, можна легко зрозуміти реакцію самих мешканців тієї чи іншої країни, для яких вершиться та сама політика або ж відбувається будь-який процес», – стверджують представники Джорджтаунського університету.

Співробітники одного з каліфорнійських консалтингових агентств вважають, що «слактивісти» також приносять великі гроші, накручуючи рейтинги абсолютно будь-якої інформації, включаючи великі обсяги реклами, незважаючи на те, що зусиль майже не докладають .

На думку науковців, «слактивісти» також підвищують поінформованість громадськості, витягаючи на поверхню актуальну інформацію. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua