"Люди усвідомлюють переваги енергоефективності"

24 червня 2015

Майже 6 тисяч родин уже скористалися програмою від держави, відповідно до якої надають компенсацію суми кредиту на придбання «негазового» котла або енергоефективного обладнання та матеріалів. На кредити за державною програмою з енергозбереження вже видано понад 100 мільйонів гривень.

Програма заміщення газу для населення на придбання негазових котлів та відшкодування державою частини суми кредитів набула чинності 15 жовтня 2014-го. Із квітня цього року програму було поширено і на заходи з енергозбереження для фізичних осіб, ОСББ тощо. До участі у ній залучено три державні банки: Ощадбанк, Украгазбанк та Укрексімбанк.

Реалізація механізмів  державної підтримки з енергозбереження має великі переваги: скорочення споживання енергоресурсів; зменшення фінансового навантаження на домогосподарства завдяки можливості заощаджувати на оплаті комунальних послуг. Лідерами реалізації програми державної підтримки з енергозбереження стали Львівська, Черкаська та Київська область із містом Київ, повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження. Попит на державну підтримку в межах Програми зумовлений тим, що громадяни мали змогу скористатися одразу кількома механізмами підтримки, власне державною програмою та регіональною — у Львові і місцевою — в Луцьку.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua