"«Людолови» за гратами"

Павло КУЩ
28 листопада 2012

БУЦЕГАРНЯ. Набув чинності судовий вирок, яким двоє жителів Донецької області засуджені до 8 та 9 років позбавлення волі. Їхня спільниця уникла перебування за гратами, оскільки отримала майже символічне покарання — 3 роки умовно. Засуджені чоловіки визнані винними в здійсненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми), а жінка, яка вербувала потенційних жертв, — відповідно до ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 149 (сприяння торгівлі людьми). 

Як повідомили в прокуратурі Донецької області, троє безробітних із Горлівки вирішили «робити бізнес» на міжнародному рівні. Насамперед вийшли на громадян Туреччини та Лівану, які і стали для них «покупцями».

Сучасні «людолови» шукали місцевих молодих жінок відповідної зовнішності і пропонували їм непоганий заробіток за роботу танцівницями у нічних клубах Туреччини. Бажаючі навіть проходили спеціальний кастинг: їх фотографували і відправляли знімки зарубіжним замовникам, а ті у свою чергу на свій смак вибирали найкращих із «танцівниць».

Насправді ж довірливі донеччанки, яких свідомо вводили в оману, потрапляли за кордоном у сексуальне рабство. Нині слідство виявило 13 таких жертв, за кожну з яких члени організованої злочинної групи отримували по 200 доларів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua