"Людяність пам’ятають довго"

Валерій МЕЛЬНИК
20 жовтня 2012

ПОСТАТІ

У Луцьку відкрили меморіальну дошку на будинку, де жив колишній голова
Волинського облвиконкому
Юхим Ярощук
 

Селянський син родом із села Серхів Старовижівського району став першим волинянином, якому 1956-го довірили очолити обласний виконавчий комітет на «неблагонадійній» Волині. Цю посаду Юхим Арсентійович обіймав 16 років поспіль. На жаль, талановитий організатор, багаторічний депутат Верховної Ради УРСР, якому в ці дні виповнилося б 90, у 1972-му через невиліковну хворобу пішов із життя.

У церемонії відкриття меморіальної дошки Юхимові Ярощуку на будинку на проспекті Волі, 12, де він жив  у Луцьку, взяли також рідні, близькі, колеги.  

— Він прожив неповні 50 років, і немає жодної людини на Волині, яка б сказала про нього лихе слово. У нашій пам’яті залишилися тільки добрі спогади про цього керівника, — зазначив нинішній очільник виконавчої влади регіону Борис Клімчук. — Ця людина для Волині зробила дуже багато, і пам’ять про неї — справа свята!

Друзі, колеги та рідні  у виступах згадували про  Юхима Ярощука як порядну, доброзичливу людину, талановитого керівника.

Меморіальна дошка увічнила пам’ять про Юхима Ярощука. Фото автора 

Автор меморіальної дошки — волинянка, скульптор Ірина Дацюк. Її роботи увічнюють пам’ять про багатьох інших видатних синів Волині — творців новітньої й давньої історії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua