"Люксембург підтримує наші європейські прагнення"

24 жовтня 2015

Важливість головування цієї країни в Раді Європейського Союзу відзначив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час зустрічі із прем’єр-міністром Великого Герцогства Люксембург Ксав’є Беттелем, який перебував в Україні з офіційним візитом. Адже саме в цей період визначається порядок денний відносин Європейського Союзу з Україною.

Тим більше, що позиція Люксембургу як непостійного члена Ради Безпеки ООН 2013—2014 років заслуговує на найвищу повагу, бо ця країна підтримує територіальну цілісність, безпеку і суверенітет України.

Арсеній Яценюк очікує, що до кінця року всі країни Європейського Союзу ратифікують Угоду про асоціацію з Україною. Він висловив сподівання, що референдум у Нідерландах не стане перешкодою на шляху просування України до ЄС.

«Для громадян України дуже важливо отримати право на безвізові поїздки до країн-членів Європейського Союзу. І технічна робота, яку виконує уряд разом із Європейською комісією, дає змогу говорити, що моніторингова місія має всі шанси для позитивного результату із просування України до безвізового режиму. І що це рішення ∂рунтуватиметься виключно на технічній інспекції відповідності України всім критеріям, а не на будь-яких політичних мотиваціях», — підкреслив Арсеній Яценюк.

1 січня 2016 року повинна набути чинності Угода про зону вільної торгівлі Україною і Європейським Союзом. І жодна третя країна не повинна мати права на те, щоб впливати на чинність цієї угоди, особливо сусідня РФ, переконаний наш Прем’єр.

«Будь-яка демократія сильна тільки тоді, коли сила прав і свобод людини і громадянина підкріплюється економічною стабільністю в державі», — наголосив Арсеній Яценюк.

Він наполягає на важливості двостороннього діалогу між Україною та Люксембургом, зокрема економічного. Тому значну увагу було приділено необхідності завершення переговорів і укладання угоди про усунення подвійного оподаткування між нашими країнами.

Обговорено й просування реформ в Україні, спрямованих на те, щоб у перспективі поліпшити життя наших громадян, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Прем’єр-міністр Люксембургу високо оцінив реформи, які впроваджує вітчизняний уряд: «Можливо, це не настільки сприятиме популярності особисто прем’єр-міністра країни, але це, безумовно, сприятиме розвитку держави й буде корисно країні загалом». 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua