"Мадрид та Рим виходять з полону кризи"

30 жовтня 2012

ЕКОНОМІКА ОЖИВАЄ. У Мадриді зустрічалися іспанський та італійський прем’єр-міністри. Маріано Рахой та Маріо Монті заявили про позитивні очікування від запроваджених заходів економії в проблемних країнах єврозони, зокрема в Греції.

Попри високий рівень безробіття та спад виробництва, іспанський премєр назвав економічну ситуацію у своїй країні спокійною. Тож пакету міжнародної фінансової допомоги, на його думку, не знадобиться:

«Наразі уряд не просить про пакет фіндопомоги, бо він не є необхідним для іспанського народу».

Італійська сторона на саміті в Мадриді також заявила про готовність працювати над подоланням рецесії в країні. Хоч колишній прем’р Сильвіо Берлусконі, якому нині загрожує тюремний термін, звинувачує чинний уряд у провалі запланованих реформ. Берлусконі погрожує позбавити кабінет міністрів парламентської підтримки чи навіть відправити його у відставку.  

«Я думаю, що найкраще, що ми можемо зробити, це і далі працювати до виборів навесні 2013 року, як і було заплановано», - прокоментував цю ситуацію італійський прем’єр.

Самі італійці на вихідні вийшли на вулиці Рима під гаслом «День без Монті». Вони представляли профспілки, студентські колективи, крайні ліві організації та інші об’єднання громадян, що виступають проти заходів бюджетної економії.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua