"МАФи в Києві розташують за єдиною схемою"

1 лютого 2012

ПІДПРИЄМНИЦТВО. У нинішньому році столична влада планує завершити розробку єдиної схеми розташування тимчасових споруд (малих архітектурних форм) у Києві. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

За словами голови комісії адміністрації з питань координації заходів із впорядкування діяльності тимчасових споруд – начальника Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики Київської міської державної адміністрації Людмили Денисюк, районні адміністрації Києва спільно з Головним управлінням архітектури КМДА та Інститутом генплану розробляють схеми розташування цих тимчасових споруд та їх зовнішнього вигляду. Остаточно схема розташування ТС буде затверджена після громадського обговорення з громадськими організаціями підприємців.

На період розробки схеми розташування ТС, буде впроваджено тимчасовий порядок отримання документів на діяльність ТС. Вперше у Києві ця документація буде уніфікована. Такий порядок впроваджено відповідно до рішення Президента України Віктора Януковича у сфері дерегуляції.

У розробці схеми легалізації прийняли участь як державні органи, так і громадські організації підприємців.

Після опублікування прийнятого Київрадою рішення про легалізацію діяльності ТС, представники бізнесу до 1 травня поточного року мають надати до міського дозвільного центру «Єдине вікно» відповідну заявку. Людмила Денисюк нагадала, що процес оформлення буде безкоштовним і триватиме не більше 5 днів. У 2012 році діяльність ТС буде регламентовано двома документами – угодою про пайову участь та довідкою про функціональне призначення ТС.

Людмила Денисюк зауважила, що за неофіційним даними сьогодні у Києві налічується близько 15 тис. малих архітектурних форм.

«У базі Головного управління архітектури їх нараховується близько 13 тисяч, у базі Головного управління контролю за благоустроєм ще більше, а у «Київенерго» свої, інші цифри. Як ми бачимо, чіткої бази та статистики щодо кількості тимчасових споруд у Києві нема, як і відсутня комплексна нормативно-правова база із розміщення тимчасових споруд МАФів). Саме це і призвело до корупції та свавілля у сфері даного бізнесу. Ми бачимо, який опір чинять політики, які багато років «кришували» тіньовий бізнес у кіосках, отримували фінансування – вони проявили свою позицію під час голосування у Київраді щодо легалізації ТС. Проте вже за рік ми плануємо вперше за 20 років навести лад у сфері роботи кіосків, зробити її прозорою, наповнити бюджет та припинити безконтрольне встановлення нових кіосків», – зауважила Людмила Денисюк.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua