"Майбутні олімпійці відновили тренування"

Павло КУЩ
18 вересня 2015

В Артемівську відновило свою діяльність Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки, яке із відомих причин перебралося сюди з обласного центру.

Набір учнів і студентів до секцій, де заняття проходитимуть із 15 видів спорту, ще триває, і вже очевидно, що до кінця року тут тренуватимуться понад 300 юних спортсменів. У цілому відкриття  спортивного училища олімпійського резерву стало знаковою подією для міста та всієї Донеччини, які зараз переживають важкі часи. «З величезною повагою ставимося до того, що ви змогли подолати всі неабиякі перешкоди на своєму шляху і, по суті, зробили друге народження такого знакового для нашої країни закладу, як училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки, — наголосив перший заступник міністра молоді та спорту, віце-президент Національного олімпійського комітету Ігор Гоцул під час  церемонії відкриття на стадіоні «Металург». — Ми дуже вдячні всім, хто долучився до відродження училища, оскільки воно й надалі підтримуватиме свій імідж кузні рекордсменів, які примножуватимуть славу українського спорту  і на цьому затишному стадіоні українського міста Донбасу, і на міжнародних аренах».

Тут же, на згаданому стадіоні Артемівська, який за своєю функціональністю унікальний та має статус бази олімпійської і паралімпійської підготовки, учні і студенти училища запропонували глядачам показові виступи із багатьох видів спорту: легкої атлетики, вільної боротьби, боксу, дзюдо, баскетболу, волейболу, футболу. А серед гостей була й випускниця Донецького вищого училища олімпійського резерву, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, неодноразова чемпіонка України та Європи, учасниця двох Олімпійських ігор Антоніна Єфремова. «Вам пощастило тренуватися в дуже гарних умовах, а тому, отримавши таку шикарну спортивну базу, просто гріх не стати олімпійськими чемпіонами. Прославляйте наш край, нашу Україну своїми майбутніми спортивними рекордами і медалями!», — побажала вона першокурсникам відновленого навчального закладу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua