"Майже сто київських аптек надають знижки на препарати для гіпертоніків"

23 листопада 2012

ЗДОРОВ’Я. 95 аптечних закладів Києва надають знижки на препарати для людей, які хворі на гіпертонію. Про це під час прес-конференції сказав начальник головного управління охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв, передає УНН.

«На сьогоднішній день у місті Києві за такою процедурою працюють 95 аптечних закладів, це приблизно до 10 закладів у кожному адміністративному районі міста. Рецепти у нас виписують всі лікарі первинної ланки – це терапевти, сімейні лікарі, лікарі кардіологи, також мають право виписувати рецепти лікарі педіатри. Загалом це 2,5 тис. лікарів, які працюють в комунальних закладах охорони здоров’я. Але такі рецепти, згідно з постановою Кабміну, мають виписувати будь-які лікарі первинної ланки, які працюють в будь-яких закладах охорони здоров’я не залежно від порядкування і форм власності», - зазначив В.Мохорєв.

Він наголосив. що загалом знижки діють на 250 препаратів, 135 з яких мають реєстрацію за системою GMP.

В.Мохорєв зауважив, що головним завданням є зниження смертності від ускладнень серцево-судинних захворювань, а також забезпечити доступність  тих ліків, які зупиняють ускладнення артеріальної гіпертонії.

Він додав, що знижки на ліки надаються тим громадянам, яким встановлено діагноз «гіпертонія». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua