" Малий і середній бізнес підтримає держава"

Олег ГРОМОВ
8 травня 2012

РЕГУЛЮВАННЯ. Фінансова підтримка малого і середнього бізнесу надаватиметься з державного та місцевих бюджетів. Президент Віктор Янукович підписав Закон «Про розвиток та  державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні». Документ передбачає режим сприяння малого і середнього підприємництва, спрощену систему оподаткування та дозвільних процедур, забезпечення фінансово-кредитної підтримки підприємцям, особливо працюючим в інвестиційній та інноваційній сферах.

Згідно з нормами закону, держпідтримка надається підприємствам малого і середнього бізнесу (з кількістю працівників до 250 чоловік і річним доходом менш як 50 млн євро), які відповідають вимогам загальнодержавних і регіональних програм розвитку малого та середнього бізнесу.

Держпідтримка включає фінансову, інформаційну і консультаційну підтримку, а також діяльності з підготовки і підвищення кваліфікації кадрів (при цьому місцева влада може вводити додаткові види підтримки). Фінпідтримка надаватиметься за рахунок як державного, так і місцевих бюджетів. Вона може проявлятися у наступних формах: часткової компенсації процентних ставок за кредитами, лізинговими і факторинговими платежами, гарантій за кредитами, видачі кредитів для початку власної справи, на придбання і впровадження нових технологій тощо.

При цьому держдопомога не може надаватися: фінустановам, нерезидентам, що займаються обміном валют підприємцям, виробникам і реалізаторам зброї, алкогольної і тютюнової продукції, орендодавцям житла, банкротам (а також особам, стосовно яких відкрито справу про банкрутство), що мають заборгованості перед бюджетом і позабюджетними фондами підприємств, підприємствам, що надали про себе невірну інформацію, а також  тим, які порушили умови надання допомоги, або тим, що вже одержують аналогічну допомогу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua