"Малозахищеним громадянам видадуть телетюнери"

22 березня 2012

ДОПОМОГА. Малозахищені верстви населення, яких держава повинна безкоштовно забезпечити засобами прийому цифрового мовлення, мають до 1 липня 2012 року написати заяви на отримання телетюнерів. 

Про це повідомив голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олександр Курдінович на прес-конференції в УКРІНФОРМі.

«Вони мають до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою. Зразки заяв та уся необхідна інформація з питань одержання, підключення та користування телетюнерами буде розміщена на інформаційних стендах управлінь соціального захисту, офіційних веб-сайтах Держкомтелерадіо, Мінсоцполітики, органів місцевої влади, громадських організацій захисту прав інвалідів», – сказав Олександр Курдінович.

За його словами, безкоштовно засоби прийому цифрового мовлення передусім отримають інваліди першої та другої груп, інваліди війни третьої групи, особи, які виховують дитину-інваліда, за умови, що дитина проживає разом з ними, а також члени малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу. Окрім того, на телетюнери можуть розраховувати громадяни, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років. «Ми очікуємо на те, що зможемо забезпечити цьогоріч 685-695 тисяч сімей», – сказав голова Держкомтелерадіо.

Водночас він звернув увагу на те, що безкоштовні засоби прийому цифрового мовлення видаватимуться за принципом «один телетюнер на одне житлове приміщення, або будинок, тобто незважаючи на кількість телевізорів у родині, надаватися лише один телетюнер на одну сім'ю».

Дотавка приладів громадянам здійснюватиметься поштою у міру надходження заяв до органів соцзахисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. «Хто перший звернеться, той матиме можливість першим отримати телетюнер», – додав Курдінович.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua