"Маріїнський палац в Києві реставрують за 100 мільйонів гривень"

4 серпня 2015

Кабінет Міністрів виділив 100 мільйонів гривень Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на реставрацію Маріїнського палацу в Києві. Про це йдеться в постанові уряду №543 від 3 серпня.

Всього даним розпорядженням передбачено розподіл бюджетних призначень на суму 876 мільйонів 577 тисяч гривень.

Так Кабмін виділив Міністерству культури 25 мільйонів гривень на проведення реставраційних та ремонтних робіт пам’яток архітектури та заповідників.

Згідно з постановою, Кабмін виділив Мінкультури 4 мільйони 526 тисяч 700 гривень на реставрацію костелу Святого Миколая у Києві, що має статус пам’ятки архітектури національного значення. Також 9 мільйонів 560 тисяч гривень уряд виділив на реставрацію Національного заповідника «Замки Тернопілля», 8 мільйонів 667 тисяч гривень  – на ремонтно-реставраційні роботи в Національному заповіднику «Софія Київська» (Андріївська церква, дзвіниця Софіївського собору), 1 мільйон 670 тисяч гривень – на реставрацію Катерининської церкви в Чернігові.

Крім того, виділено 570 тисяч гривень на протиаварійні ремонтні робіт на фасадах та покрівлі будівель Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка.

Zaxid.net 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua