"Маскхалати не допомогли"

Валерій МЕЛЬНИК
26 сiчня 2013

КОРДОН. Рекордний вантаж валюти, що готувався до незаконного переміщення через державний кордон, затримали прикордонники Луцького загону. Під час патрулювання закріпленої ділянки прикордонний наряд поблизу населеного пункту Сільця Млинівські помітив невідомих, які прямували в напрямку білоруського села Мокрани. Охоронців кордону відразу насторожило те, що вони були у білих маскувальних халатах і намагалися рухатися так, щоб не привертати зайвої уваги. 

— При спробі зупинити чоловіків вони вдалися до втечі, проте за сотню метрів від кордону їх таки затримали, — розповів помічник начальника — керівник прес-служби загону майор Олег Личковський.  — Під час огляду невідомих під маскувальним одягом знайшли рюкзак та поліетиленовий пакунок, в яких була велика кількість валюти —  близько 2,4 мільйона доларів США.

Прикордонники  поінформували зацікавлені правоохоронні органи, і нині співробітники Держприкордонслужби України проводять спільні слідчі дії з представниками прокуратури, СБУ, митниці та податкової адміністрації.

Це рекордний вилов валюти волинськими охоронцями кордону. При спробах незаконного переміщення через держкордон вони у 2012-му затримали товарів майже на 35 мільйонів гривень, а також валютних цінностей на 240 тисяч гривень. 2,4 мільйона доларів, що оцінені в понад 19 мільйонів гривень, найімовірніше рішенням суду будуть зараховані в дохід держави. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua