"Маємо перше олімпійське золото"

31 липня 2012

ЗОЛОТА ШПАГА. Українка Яна Шемякіна виграла золоту медаль Олімпійських ігор-2012 в індивідуальних змаганнях з фехтування на шпагах. 

У фінальному поєдинку наша спортсменка перемогла німкеню Брітту Хайдеманн з рахунком 9:8 завдяки «золотому уколу» у додатковий час.

Яна Шемякіна розпочала змагання відразу з другого раунду, в якому перемогла суперницю з Росії Любов Шутову з рахунком 15:12. У матчі 1/8 фіналу суперницею українки була п'ятий номер світового рейтингу і срібна призерка Ігор-2008 румунка Ганна Марія Бранца, яку Шемякіна перемогла «золотим уколом» - 14:13.

У чвертьфіналі Яна Шемякіна також зустрічалася з румункою Сімоною Герман (4-й номер світового рейтингу). У впертій боротьбі українка знову виявилася сильнішою - 15:14. У півфіналі наша спортсменка перемогла фаворитку турніру з Китаю Сунь Ю з рахунком 14:13.

Скарбничка збірної України поповнилася також бронзовою нагородою Олімпіади-2012. Юлія Калина стала третьою в змаганнях з важкої атлетики у категорії до 58 кг. Чоловіча збірна України зі спортивної гімнастики також виграла бронзу, але судді після закінчення змагань переглянули результати і в підсумку українці залишилися четвертими.

ICTV

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua