"Маєш борг? Отримуй лічильник!"

Оксана МЕЛЬНИК
18 липня 2012

ЗНАЙШЛИ ВИХІД! Рецепт вирішення гострої і задавненої проблеми погашення боргів за житлово-комунальні платежі створили у Львові. Малозабезпеченим родинам городян, які з певних причин не змогли оплатити комунальні послуги, за кошти місцевого бюджету встановлять прилади обліку гарячої та холодної води. Так вирішили депутати Львівської міської ради. З міської скарбниці виділять 100 тисяч гривень і обладнають лічильниками помешкання 218 сімей.

Загалом у Львові 927 родин, які мають сумарну заборгованість перед комунальниками у 9,9 млн грн.  Спеціально створені у кожному районі робочі групи з’ясовували причини виникнення боргів.

Як зазначили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, до категорії злісних неплатників потрапили сім’ї, які опинилися у скрутному фінансовому становищі, і не з доброї волі заборгували 2,7 млн грн.

Це і є ті 218 родин, яким місто допоможе вирватись із боргової ями, встановивши прилади обліку. Тепер їм розраховуватися буде легше, адже оплачуватимуть реально спожиті кубометри, зафіксовані лічильником, а не за нормами. Щоправда, вже наявні борги не спишуть.

— Однак добре, що їх розтермінують, — поділилася пані Люба, яка втратила роботу і відтак через складне фінансове становище родини не змогла вчасно розрахуватися із комунальниками. А тепер зможе потроху і поточні платежі вносити, і старі борги повертати. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua