"Медицині потрібні реформи"

26 травня 2011

ПРИЗНАЧЕННЯ

Прем'єр-міністр Микола Азаров представив трудовому колективу МОЗ міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Перед вашим міністерством поставлено великі завдання, особливо на етапі реформування системи охорони здоров'я, - наголосив Микола Азаров. - Тому було ухвалено рішення призначити на цю посаду людину, яка добре знає практичну медицину, яка пройшла всі щаблі від звичайного лікаря і до завідуючого управлінням охорони здоров'я, тобто таку людину, яка на практиці знає абсолютно всі складові нашої медицини". За його словами, уряд обов'язково допомагатиме новопризначеному керівнику МОЗ у реалізації тих складних завдань, які поставлено перед відомством. Микола Азаров також зауважив, що наразі країна виходить з кризи, тому видатки на медичну галузь зростатимуть: "Таким чином у держави буде можливість здійснювати необхідні перетворення в галузі, піднімати її до європейського рівня".

У свою чергу новий міністр зазначив, що увагу він зосередить передусім на тому, щоб не допустити надходження на митну територію України контрафактних медичних препаратів, а також на розробці державної програми імпортозаміщення та розвитку власного виробництва медикаментів. Також Мінохорониздоров'я має намір перейти від практики звичайної закупівлі медикаментів до розроблення держзамовлення на виробництво лікарських препаратів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua