"Меморандум заради здоров’я бджіл"

25 травня 2018

Меморандум заради здоров’я бджіл

НА ЧАСІ. Аграрії та бджолярі Луганщини уклали угоду про співпрацю

Договір про співпрацю передбачає взаємодію та координацію діяльності сторін для взаємодопомоги та отримання позитивного результату – зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробки сільськогосподарських угідь, налагодження більш ефективного використання бджіл для запилення ентомофільних рослин сільськогосподарського призначення через розбудову конструктивного діалогу пасічників, виробників сільгосппродукції, а також виконавчої влади. Отже, серед підписантів – керівники асоціацій сільськогосподарських товаровиробників та бджолярів, а також представники структурних служб, які мають відповідати за «здоров’я» навколишнього середовища. Також бджолярам запропоновано брати участь у проектах Агенції регіонального розвитку області.

Таким чином, в області сподіваються, що буде вирішена низка наболілих питань, зокрема, стосовно випадків отруєння бджіл пестицидами, що розпилюються місцевими фермерами.

«Якщо справа піде у визначеному напрямку співпраці, невдовзі галузь бджільництва області стане лідируючою в загальноукраїнському масштабі»,– висловив надію голова громадської організації «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова артіль» Антон Міхєєв.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua