"«Мертві душі» не голосуватимуть "

19 травня 2012

Ольга ЯКОВЛЄВА
для «Урядового кур’єра»

ВИБОРИ 2012. Центрвиборчком  оприлюднив інформацію про вилучення з Державного реєстру виборців понад чотирьох тисяч  зайвих записів:  дехто був записаний кілька разів,  хтось уже пішов з життя тощо. Тож, обіцяють члени ЦВК, застаріла проблема голосування «мертвих душ» зрештою буде розв’язана.

На черговому засіданні ЦВК 17 травня внесено зміни до складу територіальних виборчих комісій. Щодо дільничних комісій, то за словами заступника голови Андрія Магери, вони ділитимуться на великі, середні, маленькі і дуже маленькі — залежно від кількості виборців на тій чи тій дільниці. Там, де виборців менше 50-ти, запропоновано включити до складу голову, секретаря і три-чотири члени комісії. 

Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї постанови, якою визначається форма подань щодо кандидатур до складу окружних та дільничних виборчих комісій. Встановлено  порядок подання окружними комісіями фінансових звітів про надходження та використання коштів Державного бюджету, передбачених на підготовку та проведення цьогорічних виборів.

Як відомо, суб’єктами подання кандидатур до виборчих комісій закон визначає парламентські фракції, політичні партії і кандидатів-мажоритарників. Оскільки  всім бажаючим може не вистачити місця у складі таких комісій,  щасливчиків відтепер визначатимуть  шляхом жеребкування.

ЦВК також затвердила Порядок розподілу керівних посад у дільничних виборчих комісіях та Порядок надання послуг з транспортного обслуговування окружних і дільничних комісій. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua