"Метрика вирішує все"

13 сiчня 2016

З понеділка розпочато оформлення паспорта громадянина України у формі картки. На першому етапі новий документ оформлюють лише тим, кому виповнилося 16 років і хто оформлює документ уперше. Зробити це можна у 330 із приблизно 600 підрозділів Державної міграційної служби.

Уже першого дня до підрозділів відомства звернулося майже 100 громадян. Навіть така кількість сприяла виявленню певних недоліків з оформленням: на «гарячу лінію» ДМС надходили зауваження громадян щодо роботи окремих підрозділів служби.

Скажімо, десь громадянам пропонували надати непотрібні документи: довідки з ЖЕКу, ідентифікаційні номери батьків тощо. А десь навіть вимагали фотографії, хоч сама процедура оформлення документа передбачає фотографування безпосередньо у підрозділі ДМС безкоштовно! Приносити із собою фотографії для оформлення паспорта у формі картки не потрібно. Це дає змогу громадянам заощадити від 30 до 100 грн, які вони раніше витрачали на оплату послуг фотоательє, повідомляє прес-служба відомства.

ДМС оперативно реагує на всі повідомлення про недоліки в роботі територіальних підрозділів і нагадує, що спеціально для підтримання зв’язку у грудні створено представництво відомства у Facebook та забезпечено можливість зателефонувати або написати повідомлення на «гарячу лінію» ДМС у Skype. Для оформлення паспорта у формі картки особі, яка досягла 16 років і оформлює паспорт уперше, необхідно подати лише свідоцтво про народження. Ксерокопії паспортів батьків надавати бажано, але не обов’язково. Це хіба що сприятиме роботі підрозділу ДМС, прискоривши процедуру оформлення. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua