"Метро на Троєщину збудують до 2013 року"

11 квiтня 2012

МЕТРО. Питання метро на Троєщину відображене у генеральному плані Києва і буде вирішене до 2013 року. Про це під час інтернет-конференції повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє УНН.

«Насправді ми вели переговори і з китайською стороною, є варіант залучати їх інвестиції і робочу силу в будівництві. Також є російські та англійські банки, які готові фінансувати цей проект. Розглядаємо фінансову схему Генплану забудови Києва. У ньому метро на Троєщину обов'язково стане окремим транспортним питанням, яке повністю повинне бути закритим до 2013 року", - повідомив Р. Крамаренко.

Чиновник зазначив, що наразі до співпраці залучаються великі компанії, розробляється схема оптимізації руху транспорту, проводяться підрахунки, які мають визначити пасажиропотік. Саме цей фактор є найважливішим для інвесторів, адже кожен хоче швидкого повернення коштів, якого у цьому разі, бути не може.

«Інвестиції не повернуться протягом 4-5 років, а десь за 12-15 років. А загальний строк вкладень складає 25 років. Для повних підрахунків потрібна фінансова схема», – додав Р. Крамаренко.

Нагадаємо, під час І Київського інвестиційного форуму підписано меморандум щодо будівництва четвертої лінії київського метрополітену.

Документ підписали Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов і голова Державного агентства з інвестиції та управління національними проектами Владислав Каськів.

Нагадаємо, заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко поінформував, що будівництво четвертої лінії столичного метрополітену коштуватиме близько 11,3 млрд грн.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua