"Ми вдячні Кубі за допомогу"

31 березня 2011

СПІВПРАЦЯ

Уже 21 рік уряд Куби надає медичну допомогу українським дітям, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Першу групу дітей було сформовано у лютому 1990 року. До неї входили 458 дітей з тяжкими формами захворювань, і вже 29 березня перші 139 дітей полетіли до Гавани за рахунок кубинської сторони, за особистим розпорядженням Фіделя Кастро. З того часу на Кубі оздоровчі медичні процедури пройшли понад 18 тис. дітей.

Утримання, лікування та оздоровлення українських дітей на території Куби проводяться за рахунок кубинської сторони у відповідності до державної програми "Діти Чорнобиля". На лікування українських дітей Куба витратила вже понад 400 млн доларів. Українська ж сторона за власні кошти проводить лише заходи з попереднього обстеження, відбору і транспортування дітей в обидва кінці.

Також Україна щорічно направляє до Куби сезонний одяг та взуття для малозабезпечених сімей та сиріт, антимоскітну сітку, постільну білизну, підручники тощо, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. Як зазначають фахівці, кубинське повітря, незвичайні кліматичні умови, оригінальні медичні препарати та висококваліфіковані лікарі дають змогу лікувати багато хвороб.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua