"Мигдаль знижує рівень холестерину в організмі"

27 липня 2012

ЛІКУВАЛЬНІ ГОРІХИ. Включення в раціон мигдалю допоможе не тільки краще контролювати вагу, але також знизити рівень холестерину, повідомляють закордонні ЗМІ.

Нове дослідження, результати якого опубліковані в Американському журналі клінічного харчування, показало, що рівень холестерину у контрольної групи, що вживала в їжу мигдальрівень холестерину знизився на 8,7 міліграм на децилітр у порівнянні з тими, хто мигдаль не вживав (0,1 мг на дл).

В експерименті брали участь 123 особи, що страждають зайвою вагою. Протягом 18 місяців першої групи пропонувалася дієта, що включає мигдаль, раціон другої групи горіхів не містив. Після того, як дослідження було завершено, показники холестерину у всіх учасників підвищилися, проте у тих, в чиєму раціоні містився мигдаль, все одно були нижчими. 

ДОВІДКОВО

Мигдаль називають королем горіхів. Він багатий на антиоксиданти - речовини, які виводять з організму вільні радикали, не дають їм руйнувати клітини. 

УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua