"Микола АЗАРОВ: «Ми не збираємося виконувати нездійсненні умови»"

28 квiтня 2012

ПОЗИЦІЯ. Уряд продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом, проте підвищувати тарифи на газ для населення наміру не має. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров, відповідаючи на запитання журналістів щодо результатів візиту до МВФ міністра фінансів та голови НБУ.

«Переговори стосувалися виконання тієї програми, яку було підписано з Міжнародним валютним фондом, і МВФ чудово розуміє, що в умовах, коли світова економіка перебуває у нестійкій стадії, вимагати від України, щоб вона ще більше затягнула паски й тим самим створила в себе в країні кризові явища, не можна. Таке розуміння в МВФ є. Друге: ми неодноразово про це говорили, і наша делегація під час зустрічі у Вашингтоні ще раз наголосила, що не можна перекладати на плечі громадян ті важкі зобов’язання за завищеними тарифами на газ, які не з їхньої вини були укладені», — сказав Микола Азаров.

Він підкреслив, що, по-перше, Україна реалізує комплексну програму модернізації ЖКГ, по-друге, домовиться з Росією про встановлення економічно об∂рунтованої ціни на газ, по-третє, збільшить видобуток власного газу.  Лише після цього можна буде говорити про нове ціноутворення.

Водночас він наголосив на тому, що в Україні стабільна фінансово-економічна ситуація, і нині немає нагальної потреби залучати кошти МВФ. «Ми ні в кого не збираємося нічого вимолювати і не збираємося виконувати нездійсненні умови. Ми живемо не у березні 2010 року, коли ми були у безвихідній ситуації. Ми виконуємо всі свої фінансові зобов’язання, вони закладені у нас у бюджеті. Тому якщо Міжнародний валютний фонд погодиться з нашими підходами, то програма буде продовжуватися у тому руслі, про яке ми домовлялися. Якщо ні — то ми дивитимемося на життя оптимістично і продовжуватимемо співпрацю», — цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua