"Микола АЗАРОВ: «Ви її заслужили. Ви — еліта держави»"

27 грудня 2012

ВИЗНАННЯ

Прем’єр-міністр узяв участь у церемонії нагородження лауреатів Державних премій в
галузі науки і техніки 2011 року

Відкриваючи захід, глава уряду Микола Азаров підкреслив, що врученням наукових нагород держава відзначає найбільш вагомі досягнення українських учених: «Їхній внесок у розвиток економіки, суспільства важко переоцінити». 

Прем’єр-міністр  зачитав привітання Президента Віктора Януковича до лауреатів Державних премій, в якому наголошено на тому, що Україна одна з небагатьох країн світу, яка зберігає право називатися державою великої науки. У вітанні також зазначається, що здатність наших учених та інженерів генерувати наукові результати світового рівня не просто законний привід для гордості, а й міцна основа для економічного суверенітету нашої країни. Крім того, Президент підкреслив, що науковий пошук в українських університетах та лабораторіях багато в чому визначає шлях, яким розвиватимуться наука і технології завтра. Це стосується не тільки нашої країни, адже за низкою напрямків Україна задає тон у світовому науковому співтоваристві.

Державними преміями відзначені 20 робіт, 184 науковці стали лауреатами. З них чотири академіки, 13 членів-кореспондентів НАНУ, 109 докторів та 34 кандидати наук, три Герої України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.  

Після вручення нагород Микола Азаров наголосив на тому, що Державна премія  в галузі науки і техніки — висока нагорода. «Ви її заслужили. Ви — еліта держави. Цю нагороду вам носити з честю. І все, що у ваших колективах є, потрібно використовувати для розвитку нашої держави», — сказав Прем’єр-міністр, звертаючись до науковців, побажавши їм нових ефективних розробок та успіхів.

У свою чергу голова Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки Борис Патон привітав лауреатів з великим внеском у розвиток науки, освіти, техніки, відзначивши важливість відновлення в Україні кораблебудування та цивільної авіації, а також розвитку високих технологій. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua