"Миколай подарував дитсадок"

Олег ЧЕБАН
24 грудня 2015

У місті Жмеринка Вінницької області урочисто відкрили першу чергу нового дошкільного навчального закладу «Барвінок». Поки що він прийме 45 малят, та після реконструкції другої частини приміщення в ньому буде створено ще 6 дитячих груп. З радісною подією краян привітав голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій. «На Святого Миколая ми всі стаємо маленькими дітьми, віримо в добро, справедливість, любов, бажаємо, щоб здійснились всі наші мрії і бажання, чекаємо дарунків. Відкриття дошкільного навчального закладу — здійснення мрії, адже це справді дарунок для наших дітей.

У ці непрості дні, які переживає Україна, український народ, такі події нам дуже потрібні», — зазначив керівник області та презентував закладу комп’ютерну техніку, а малечі — солодкі дарунки.

З нагоди урочистої події дошкільнята приймали вітання від заступника голови обласної ради Олександра Качура і від Жмеринського міського голови Анатолія Кушніра. За словами завідуючої ДНЗ «Барвінок»  Олени Яворської, з часом тут  здобуватимуть дошкільну освіту 240 маленьких жмеринців.

Тим часом Святий Миколай завітав в багато установ області. А до  Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій»  він приїхав на новенькому автобусі, чим здійснив давню мрію цього колективу. Так голова облдержадміністрації Валерій Коровій та голова обласної ради Анатолій Олійник в урочистій обстановці вручили закладу ключі від спеціалізованого автобуса, придбаного коштом обласного бюджету. Тепер ним у комфортних умовах возитимуть 30 клієнтів центру в унікальні майстерні в селі Дорожне, де діє започаткована закладом програма працетерапії «Соціальні майстерні для неповносправних». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua