"Миколайчики для бійців АТО"

Микола ШОТ
12 грудня 2015

Ось-ось стиха-потай загляне в наші оселі великий дарувальник Св. Миколай. Під подушку того ранку загляне не лише малеча, адже отримувати презенти дорослі люблять не менше. Проте через російську агресію чимало наших воїнів змушені будуть у чудовий день дарунків бути на бойових позиціях, у бліндажах. Тернопільські діти вирішили додати оборонцям української землі трохи святковості та тепла своїми пакунками. Хлопчики й дівчатка активно долучилися до акції «Гостинець для воїна», яку зорганізував у файному місті Логістичний центр допомоги бійцям АТО.

Волонтер цього центру Ольга Раківська каже, що передостанній день оголошеного доброчинного заходу був надто насичений. Зі своїми подарунками навідалися учні, зокрема тернопільських шкіл №13 і 17. Часто тут бувають й вихованці спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом. Тож напередодні свята Св. Миколая вони знову завітали з гостинцями для воїнів. Привозили дарунки для воїнів і дітки з різних районів області. Були й такі школярі, які індивідуально зладнали пакунки.

Треба зазначити, що в пакунки діти клали не лише власні малюнки, листи, побажання, солодощі. Подбали також про теплі рукавиці, шкарпетки, шапки, засоби особистої гігієни, інші речі першої необхідності, а також каву, чай. Свою посилку, як правило, перев’язали подарунковою стрічечкою. Дехто підготував адресний пакунок, бо в зоні АТО служить зараз або батько, або хтось з рідні, близьких чи знайомих.

Тим часом до дитячих пакунків долучать свої дарунки й волонтери Логістичного центру. Передусім з медового тіста вони напекли миколайчиків, а відтак упродовж дня та ночі розмальовували їх. Крім святкових дарунків, до українських воїнів на буремний Донбас тернополяни доправлять також термобілизну,  прогумовані костюми, дощовики, генератори, ліхтарики, бензопили, інструменти для ремонту техніки, інше. Також продукти харчування, серед яких зокрема улюблені солдатські вареники від громадської спільноти «Бункер-С» з Тернополя. Готуватимуть відтепер на військових позиціях чаї з м’яти, ромашки, липи, про які потурбувалися добрі люди з міста над Серетом. Обов’язки великого дарувальника від Логістичного центру виконуватимуть волонтери Тарас Герман і Богдан Кіндій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua